Monday, October 17, 2011

Gunung Nuang - Kumpulan KWSP Klang (15 Oktober 2011)


Terubat rindu BKG ingin ke gunung lagi, sudah lama tak main kotor. Pada Sabtu 15 Oktober 2011 lepas BKG sekali lagi menjadi guide membawa 1 kumpulan besar dari KWSP Klang seramai 36 orang, cuma kali ini BKG hanya membantu Mohamad Najid dan juga Amir dalam menjayakan akiviti yang diuruskan. BKG terdiri daripada 4 ahli, Emy, Sazwan, Aiman dan Fadli selain itu kami juga bekerjasama dengan ketua penganjur Najid dibantu Amir dan Nadirah.

Alhamdulillah semuanya berjalan dengan selamat walaupun matlamat asal tidak dapat dicapai, menurut atas kertas matlamat ingin menawan puncak Gunung Nuang. Akibat masa yang tidak mencukupi, matlamat itu terpaksa dilupakan atas faktor-faktor keselamatan. Secara keseluruhnya kami berjaya membawa kumpulan ini selamat ke Kem Pacat dan turun semula ke tempat berlepas. Pencapaian yang ditunjukkan para peserta membuatkan kami berasa kagum kerana peserta terdiri dari warga veteran, pertengahan, wanita dan kanak-kanak.

Taklimat dan kata-kata aluan

Bacaan doa dari Najid

Pendakian bermula

Aktiviti bebas

Aktiviti bebas

Tahniah dari BKG kepada semua peserta, permulaan yang baik. Tahniah juga kepada semua guider kerana berjaya sekali lagi membawa 1 kumpulan yang besar mendaki Gunung Nuang. Diharapkan kelemahan-kelemahan dan kesilapan-kesilapan dalam menjadi guider dapat diperbaiki dan tidak diulangi, insyaALLAH.
No comments:

Post a Comment